Skip to content
BrainCreatorsApr 30, 2020 1:52:00 PM1 min read

Kennis als asset omzetten tot waarde met BrainMatter

Dit artikel werd op 29 april gepubliceerd door DeDataloog. 

BrainCreators' founder & CEO Jasper was te gast in De Dataloog podcast.  

Dat Data de nieuwe olie is wordt veel beweerd, maar zonder kennis als bron van de data levert het toepassen van algoritmes op dit data geen meerwaarde. Veel Techbedrijven hebben ‘algoritmes’ ontwikkeld maar algoritmes zonder kennis is niet veel waard. BrainCreators draait dit om. Door kennis en ervaring van medewerkers met domeinkennis als bron van data te zien kun je daadwerkelijk meerwaarde halen met AI. Het BrainMatter platform van BrainCreators is in staat om op een slimme manier domeinkennis van medewerkers te integreren in datasets om zo sneller tot productieve AI inzet te komen.

In deze Dataloog spreken we Jasper Wognum CEO van BrainCreators die ons uitlegt hoe het platform (technisch) werkt. Hij neemt ons mee in diverse use cases van het platform. Bijvoorbeeld, als je vele soorten staalplaten produceerd, per dag 50 miljoen infrarood fotos maakt van de staalplaten om 50 soorten fouten te classificeren en maar enkele staal experts in je organisatie hebt… Dan zou het duizenden manuren kosten om een bruikbare dataset voor learning in te richten. Met BrainMatter wordt een dergelijk project wel bereikbaar binnen afzienbare tijd.

Japer neemt ons terloops mee door de ontwikkeling van AI over de jaren heen. De technologische ontwikkeling laat een analoog aan de ontwikkelingen diverse webplatforms die we nu kennen. Het begon met html en werken nu toe naar platforms. Dit zien we ook met AI, het begon met C+ Scala Python of R maar de plaformisering van AI tools maakt het mogelijk om zonder deze diepgaande kennis toch data gedreven te worden. Als het aan Jasper ligt gaan we een bijzondere tijd tegemoet, maar dan moet de data wel meerwaarde hebben.

avatar

BrainCreators

There is a digital clone behind every human expert BrainCreators is a product company that delivers outstanding SaaS solutions for visual inspection in the form of Digital Inspectors, performing as super-powered employees, enabling businesses to scale more effectively and cost-efficiently. BrainCreators augments human experts with intelligent technology.

RELATED ARTICLES